Alles in het universum trilt

 

 

Opmerkelijke vibratiepatronen

Misschien heb je wel eens gehoord over het fascinerende onderzoek van de inmiddels overleden Japanner Dr. Masaru Emoto. Hij stelde water bloot aan klassieke muziek, bevroor dit water vervolgens en toonde aan dat de ijskristallen hiervan prachtig harmonisch gevormd waren. Na herhaling van deze experimenten met blootstelling aan heavy metal muziek ontstond er in plaats van harmonie, chaos binnen de ijskristallen. Hij verklaarde dit aan de hand van verschillende vibratiepatronen: klassieke muziek heeft een hogere trillingsfrequentie dan heavy metal, waardoor de structuur van ijskristallen mooi symmetrisch gevormd wordt.

hope
Harmonisch gevormd ijskristal

Een ander boeiend voorbeeld is dat van een groep traditionele dorpswijzen (Maya’s,  Navajo’s). Wanneer zij vanuit energetisch perspectief naar de aarde kijken, zien ze vooral veel donkere plekken op de aarde. Alleen in Zweden, Denemarken en Nederland (!) is de atmosfeer opmerkelijk lichter. Dat komt omdat in deze landen relatief veel mensen vanuit hun hart leven, waardoor een andere, hogere trillingsfrequentie ontstaat.

Ook het effect van de honderdste aap (zie mijn pagina over Elisabeth) heeft met overdracht via een veld van vibraties te maken.

Wonder of wetenschap?

Ik kan me voorstellen dat veel mensen dit soort dingen moeilijk te geloven vindt en het misschien wel spiritueel of zweverig geneuzel noemt. Het is ook moeilijk te begrijpen hoe zoiets kan werken. Toch is er wel een wetenschappelijke verklaring voor.

Het staat vast dat alles in het universum op elk niveau trilt. Zelfs de piepkleinste deeltjes op aarde (kwantumfotonen) trillen en beïnvloeden daarmee grotere voorwerpen en hun omgeving. Elk voorwerp is te herkennen aan zijn eigen trillingspatroon en communiceert daarmee met zijn omgeving. Op die manier staan alle voorwerpen en wezens, via een energetisch web, in verbinding met elkaar. Objecten kunnen hun trillingsniveau op elkaar afstemmen zodat een harmonisch patroon ontstaat of juist disharmonie tot stand komt.

 

Dit is het onderzoeksterrein van de kwantummechanica. Interessante, maar ingewikkelde materie. Mij boeit vooral het gedeelte waar wetenschap en spiritualiteit samen vallen. Ik kom steeds meer tot het rijpe besef dat werkelijk alles met alles samenhangt in een oneindig groot verband. Aan de ene kant is daar niets geheimzinnigs aan, want wetenschappelijk verklaarbaar (google maar eens naar snaartheorie als je geïnteresseerd bent). Tegelijkertijd is het een groot wonder dat de prachtige wereld waarin wij leven, ooit ontstaan is uit de oerknal. Daar moet toch bijna wel een goddelijke intentie achter zitten, denk je dan.

Wonder of wetenschap, in feite maakt het niet uit. Jon Kabat-Zinn, hoogleraar en docent MBSR (mindfulness-based stress reduction) formuleert het al volgt:

  • Wij zijn hier om te zien wat er te zien valt.
  • Horen wat er te horen is.
  • Proeven wat er te proeven is.
  • Ruiken wat er te ruiken valt.
  • Aan te raken wat er aan te raken is.
  • Daar zit niets mysterieus bij.
  • Er is niet magisch aan of mysterieus of hoogdravend of zelfs spiritueel,
  • in de zin waarin mensen meestal het woord ‘spiritueel’ gebruiken…
  • behalve alles.

En zo is het.

 

2 gedachten over “Alles in het universum trilt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s