Weet jij wat je krachtdier is?

 

Sjamanisme

Van sjamanisme weet ik weinig tot niets, het is nog onbekend terrein voor mij. Toen ik internet afstruinde, op zoek naar informatie, kwam ik de term krachtdier tegen. Sjamanen proberen het natuurlijk evenwicht te herstellen en kunnen daarbij werken met krachtdieren.  Dit zijn spirituele gidsen in dierlijke vorm, die je begeleiden in je leven en je kunnen helpen met hun wijsheid. Iedereen wordt in zijn dagelijks leven vergezeld door een of meerdere krachtdieren, die levenslang of gedurende een bepaalde periode bij je blijven: de levensgidsen en de boodschappers.

De levensgidsen kunnen je helpen bij je spirituele ontwikkeling. Ze houden je een spiegel voor, waardoor je je levenslessen leert en je spirituele midden kunt vinden. De boodschappers helpen je bij het oplossen van specifieke problemen en bij het doorstaan van moeilijke periodes in je leven.

 

Hoe vind ik mijn krachtdier?

Natuurlijk ben ik meteen nieuwsgierig naar mijn eigen krachtdier, omdat ik me totaal niet bewust ben van zijn bestaan en het idee me wel aanspreekt. Een adelaar of een leeuw, dat lijkt me wel wat. Of iets bescheidener, een zeemeeuw of een kat misschien? Het zou in elk geval om een dier gaan waartoe ik me aangetrokken voel of dat steeds weer opduikt in mijn leven. Ik denk lang en diep na; er komt geen dier naar boven. Dieren spelen sowieso geen heel grote rol in mijn leven en ook tijdens de aangeraden visualisatieoefening komt er geen dier in beeld.

photo-1504350440606-81847d413a13
Is dit mijn krachtdier misschien?

Teleurgesteld vertel ik mijn vriendin hoe jammer ik het vind dat ik er niet achter kom wat mijn krachtdier is. Ze denkt even na en stelt dan een slimme vraag: ‘Hoe ben je precies bij de naam MonkeySpirit terecht gekomen?’

Verbluft kijk ik haar aan. ‘Nou, ik las in een boek het verhaal over het effect van de honderdste aap en dat triggerde me gelijk.  Vlak daarna vond ik bij toeval het verloren gewaande knuffelaapje van dochterlief achterin een kast op haar kamer. Die twee dingen heb ik met elkaar verbonden en zo diende de naam voor mijn blog zich aan.’ Mijn vriendin krijgt een triomfantelijke blik in haar ogen.

 

Hij koos mij

Jeetje, zou de aap mijn krachtdier zijn? Ik denk aan de spreekbeurt die ik op de lagere school over apen hield. Ik denk aan de goudkleurige broche in de vorm van een aapje, die ik als kind van mijn, veel te jong overleden, moeder kreeg en die ik al die jaren bewaard heb. Hoe langer ik nadenk, hoe meer voorbeelden me te binnen schieten.

Het lijkt er op dat mijn krachtdier mij lang geleden gekozen heeft en dat ik hem eindelijk gevonden heb. Op de website van Mareiki lees ik dat de aap als krachtdier communicatief en creatief is, en inzicht brengt in de donkere kanten van de mens.

Zo hé, ik ben er stil van..

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s