Do It Yourself

De laatste tijd kom ik wat minder toe aan het schrijven van blogs, omdat ik mezelf sinds een paar weken helemaal verlies in een nieuwe activiteit: haken. Dat klinkt suf, en dat is het ook wel een beetje, maar wat vínd ik het leuk. Nu ben ik op handwerkgebied geen natuurtalent – ik herinner me vooral de groezelige broddelwerkjes die ik op de lagere school moest breien van de handwerkjuf – maar met behulp van YouTube tutorials begint mijn haakwerk zowaar ergens op te lijken. Bovendien had ik een missie. Dat zit zo:

Huiswerkopdracht

Eind mei keek ik naar het tv-programma  Collegetour, waarin reclamemaker Diederick Koopal te gast was (bekend van prijswinnende reclames als ‘Biertje?’, met die foute skileraar en ‘Bedenk goed, wat je met je laatste Rolo doet’, met dat na-na-na-na-na treiterjoch en die olifant). Als creatief brein gaf Koopal zijn toehoorders een leuke huiswerkopdracht: bedenk nou eens een persoonlijk cadeautje voor een jarige, waar je hem of haar echt mee verrast. Het hoeft niet veel te kosten, bij voorkeur juist niet.

Eureka!

Onmiddellijk draaiden mijn hersenen op volle toeren. Van de eerstvolgende jarige had ik onthouden dat hij pannenkoekplanten zo leuk vond, dus dat was een goed uitgangspunt, zij het niet bijster origineel. Om het cadeau wat persoonlijker te maken, kocht ik bij de Action schoolbordverf, waarmee ik een gewone bloempot matzwart verfde, zodat ik er een toepasselijke tekst op kon krijten. Dat zag er al behoorlijk gelikt uit, maar ik miste nog iets. Daarop volgde mijn eurekamomentje: ik zou amigurumi gaan haken, kleine schattige beestjes, die al mijn toekomstige cadeautjes moeten opleuken.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik volgde haaktutorials, kocht boeken met haakpatronen, schafte haaknaalden- en garen aan, kralen, knoopjes, oogjes en meer. En ik begon te haken. Een kikker voor iemand die wel een opkikker kan gebruiken, een varkentje voor het feestvarken, een uiltje voor een afgestudeerde, een pechvogel voor… juist ja. De mogelijkheden zijn legio en ik krijg ook steeds weer leuke nieuwe ingevingen.

DIY

De pannenkoekenplantvriend nam zijn cadeau verrast in ontvangst, stak de loftrompet over de trendy zwarte bloempot met de handmade groene, gehaakte muis die op de rand van de pot balanceerde. De tekst in krijtletters: Piep, piep, hoera!

Mission accomplished. Inmiddels heeft ook een tweede zwarte bloempot met haakbeestje en tekst zijn weg naar een verraste jarige gevonden. Deze keer voorzien van een olijfboompje voor op het terras. Overigens zijn er op internet nog veel meer leuke DIY ideetjes te vinden met schoolbordverf.

Ik haakte de laatste weken al een klein voorraadje amigurumi bij elkaar en heb er voorlopig nog geen genoeg van. Want wat is het een prettige, mindful bezigheid: Heerlijk Helder Haken. Diederick Koopal had het kunnen bedenken 😁. ♥

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s