Over Elisabeth

 

Van een leven als unhappy single…

Hoi! Ik ben Elisabeth. Eind 2013 leed ik hevig aan liefdesverdriet. De man met wie ik oud dacht te worden, brak mijn hart. En daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor.

Ik zat op de bodem van de put, voelde me piepklein, alleen in het donker. Het leven was niet leuk meer en ik had geen idee hoe ik het weer leuk kon maken.

Wonderlijk genoeg was daar een boek, een boek dat zelfacceptatie en geluk in relaties beloofde. Meestal neem ik dat soort beloftes niet helemaal serieus. In dit geval, geloof het of niet, veranderde mijn leven blijvend en positief.

… naar een leven vol liefde en geluk

Nu, vijf jaar later, doe ik niet meer mee met de ratrace, volg ik een opleiding aan de Schrijversacademie, ben ik verhuisd naar een andere stad, waar mijn nieuwe liefde woont, met wie ik inmiddels een jaar getrouwd ben. Ik bedoel maar, hoe leuk wil je het hebben?

Wat belangrijker is: ik ben verlost van mijn fundamentele onzekerheid en onrust. Mijn leven stroomt en ik ben de nieuwsgierige toeschouwer die zonder oordeel kijkt naar alles wat er te beleven valt. Niet dat er geen nare dingen meer gebeuren, die horen nu eenmaal bij het leven, maar de beknelling is weg. Ik weet inmiddels dat die diepe put nooit bestaan heeft, behalve als product van mijn eigen geest.

Wil jij dat ook?

Op dit blog deel ik mijn ideeën, ervaringen en inzichten over het volgen van een spiritueel pad dat leidt tot meer flow in je leven. Haak aan en light up your life!  Samen verlichten we de wereld.

Over MonkeySpirit

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

De honderdste aap

Misschien heb je wel eens over het ‘effect van de honderdste aap’ gehoord (beschreven door Ken Keyes). Het slaat op een verschijnsel in apenkolonies, dat ook in onze samenleving voorkomt. Wanneer een voldoende aantal dieren (de zogenoemde kritische massa) iets nieuws bewust wordt, slaat dit bewustzijn vanzelf over naar grotere groepen. Hoe dan?

In het geval van de honderdste aap begon een aantal makaken zoete aardappels te wassen om het zand eraf te spoelen, voor ze deze aten. Veel lekkerder zonder al dat gekraak tussen je kiezen, maar kom er maar eens op, als aap. In het begin leerden de apen deze nieuwe vaardigheid van elkaar. Tot het moment dat het kritische aantal van, in dit geval, honderd bereikt werd: de nieuwe gewoonte sprong spontaan over naar andere apengroepen, waar zelfs nooit contact mee was geweest. Wonderlijk toch? De nieuwe informatie hing als het ware in de lucht en werd opgenomen in het collectief bewustzijn, geschapen via een bewustzijnsveld van energie.

Doe mee!

Zou het niet geweldig zijn om samen het effect van de honderdste aap te bereiken? Jij kunt die honderdste aap zijn en meer geluk en liefde in de wereld brengen door je als volger aan te sluiten bij MonkeySpirit.

Laten we een slinger van spiritueel collectief bewustzijn creëren en de wereld een beetje liefdevoller maken!

photo-1489367874814-f5d040621dd8
Slinger spiritueel bewustzijn de wereld in